Selasa, 28 Februari 2017

Sasaran:
Pelajar, guru penasihat dokumentasi dan guru penasihat TV SEMEKAR

Objektif :
1- Mengetahui, memahami serta mempraktikkan cara-cara atau teknik-teknik wartawan yang betul merangkumi pemilihan soalan, imej dan etika semasa membuat liputan.
2- Mempelajari, memahami serta melakukan sendiri sesuatu aktiviti yang dilakukan untuk memecahkan perasaan rendah diri, tidak yakin dan tidak boleh mengaharapkan oarang lain melalui aktiviti yang dirancang.
3- Membentuk genarasi yang menjiwai semangat perpaduan, memiliki keterampilan diri, daya saing yang sihat, bersemangat juang, kreatif dan inovatif dalam menghadapi pelbagai cabaran hidup.
4- Mengetahui, menyedari serta dapat bertindak pantas dalam sebarang situasi dengan penggunaan sebarang bahan ynag ade di persekitaran.
5- Mengukuh dan memperkayakan ilmu dan kemahiran yang dipelajari luar bilik darjah serta memperluas pengalaman pelajar dalam bidang tertentu.

Disediakan Oleh: